Fänkålsgratäng med mandelpesto

Ingredienser

4 st kycklingfilé(er), stora

kycklingmarinad

8 dl vatten

1 st buljongtärning

4 st fänkålsstånd

1 dl matlagningsgrädde

salt och svartpeppar

1 dl riven ost

Pesto

1 dl mandel

1 st vitlöksklyfta(or)

1 dl olivolja

1 kruka(or) basilika

1 krm salt

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär kycklingfileérna på längden och marinera i kycklingmarinad.

3. Koka upp vatten och buljongtärning. Skär fänkålen i stora bitar och koka ca 15 minuter.

4. Mixa ihop mandelpeston.

5. Häll av vattnet och lägg fänkålen i en ugnsform, häll över grädde, krydda och klicka över peston. Strö över osten. Gratinera ca 15 minuter.

Grilla kycklingen och servera med fänkålsgratängen.

Recept: Mia Troberg Elonq

Foto: B?rje Thuresson/Aftonbladet

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply