Helstekt kyckling med chili och citron

Ingredienser

1 st kyckling

2 msk smör

0,5 st citron(er), saft och skal

1 tsk chilipulver, starkt

0,5 tsk salt

1 dl vatten

0,5 st buljongtärning, höns

Potatisen

4 st Sötpotatisar

2 msk olivolja

salt och peppar

timjan

Fetaostcreme

2 dl crème fraiche

0,5 st citron(er), skalet

200 gram fetaost

salt och peppar

1 dl färsk basilika

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Lägg kycklingen i en ugnsfast form med bröstfiléerna uppåt. Blanda ihop smör, saft och rivet skal från citronen, torkad chili och salt . Gnid in kycklingen med detta. Koka upp vattnet och blanda i en kopp med buljongtärning. Häll detta i botten på formen. Stek i ca 1 och en halv timme. Vänd kycklingen efter halva tiden.

3. Gör såsen under tiden. Blanda creme fraiche md rivet citronskal, salt och peppar och basilika.

4. Ta ut kycklingen och höj värmen till 225 grader. Täck kycklingen med aluminiumfolie medan du gör sötpotatisen.

5. Borsta potatisen noga under rinnande vatten och skär den i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olivolja, krydda, blanda runt med händerna.. Stek i ugnen i ca 10 minuter. Servera kycklingen med potatisen och såsen.

6. Servera med sötpotatis och fetaostkrämen.

Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Mia Carlsson

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply