Ryggbiff med citrondoftande kidneybönsallad och bulgur

Ingredienser

4 st utskuren biff

4 dl bulgur, okokt

0,5 st buljongtärning, hönsbuljong

2 msk persilja, finhackad

basilika

Bönsallad

1 st paprika

1 st röd lök(ar)

2 dl kidneybönor, kokta

1 msk citronsaft

1 msk olivolja

1 nypa(or) salt och peppar

Tillagning

1. Tvätta, kärna ur och skiva paprikan. Skala och skär rödlöken i små bitar.
2. Blanda samman med avrunna bönor, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar och blanda ner den hackade persiljan.
3. Koka bulgur enligt beskrivningen på paketet tillsmmans med buljongtärningen.
4. Krydda och stek biffarna ca 3 minuter på varje sida i en het stekpanna. Servera med bulgur och bönsalladen. Garnera med en kvist basilika.

Näringsvärde per portion:Energi: 459 kcal
Kolhydrater: 47 g
Protein: 43 g
Fett: 10 g

Energifördelning:Kolhydrater: 41 E%
Protein: 38 E%
Fett: 21 E%

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply